Folie

Folie

Indien u, om welke reden dan ook, geen monoblok zwembad wenst kunt u ook een bouwkundig zwembad laten realiseren.
Een bouwkundig zwembad heeft als voordeel dat u volledige vrijheid heeft in de afmetingen, het ontwerp en de afwerking.
De constructie kunt u door een aannemer laten realiseren, zoals bijvoorbeeld een constructie van kelderwanden, prefab betonnen wanden of middels polystyreen blokken. Wij kunnen voor uw aannemer tekenwerk aanleveren met de juiste maatvoeringen en technische specificaties.

Zodra uw aannemer de constructie heeft gebouwd, kunnen wij het zwembad voor u afbouwen. Het afbouwen bestaat uit: het aanbrengen van de inbouwdelen, leidingwerk, techniek en de kuip afwerking.
Het afwerken van de kuip doen wij middels zwembadfolie. Deze PVC folie is 1,5 mm dik en is gewapend met een wapeningsmat. Zwembadfolie is sterk en kan grote temperatuur verschillen aan door de hoge flexibiliteit van het materiaal. Ook heeft zwembadfolie een hoge levensduur van 20-25 jaar.

Persoonlijke uitstraling door tal van mogelijkheden

Door de jaren heen heeft zwembad folie zich sterk doorontwikkeld. Voorheen waren enkel effen kleuren leverbaar, maar nu zijn de folies ook met mozaïek print, marmer- en strandstructuren en sinds kort zijn er ook 3D bedrukte mozaïek folies die niet meer van echt mozaïek zijn te onderscheiden. Een zwembad folie kent vele voordelen ten opzichte van andere bouwkundige zwembad afwerkingen zoals coating, tegels of mozaïek.

Voordelen

  • Zwembad folie is flexibel en scheurt of werkt niet door temperatuur verschillen (zomer/winter);
  • PVC is hygiënisch en makkelijk te reinigen;
  • Elke maat en vorm is te bekleden;
  • Grote diversiteit aan kleuren en structuren verkrijgbaar;
  • Gegarandeerd waterdicht;
  • Uitmuntende prijs kwaliteit verhouding vergeleken met elk andere zwembad afwerking;
  • Zwembad is eenvoudig en voordeliger te vernieuwen of te renoveren na ca. 25 jaar;
  • Het materiaal is sterk, flexibel en duurzaam.

Nadelen

Het nadeel van zwembadfolie is dat deze op rollen van 25 m lang en 1,65 m en/of 2,0 m worden verwerkt en hierdoor zijn er banen en/of lasnaden waarneembaar. Tegenwoordig kunnen wij ook de lasnaad op de bodem stotend lassen waardoor er alleen in de hoeken van het zwembad een lasnaad zichtbaar is.

Een vrijblijvende offerte voor het afbouwen van uw zwembad ontvangen? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

Bouwkundig zwembad met mozaïek folie