Bouwkundig zwembad

Eén van de mogelijkheden voor het realiseren van een zwembad is middels een bouwkundige constructie.Deze constructie wordt vervaardigd door een gewapende betonvloer en wanden van EPS IsoStones welke worden voorzien van betonijzers en vervolgens worden volgestort met beton.Zo ontstaat er een geïsoleerd betonnen bassin.


Bij een bouwkundig bad bent u (of uw architect) vrijwel volledig vrij in afmetingen en ontwerp.
Denkt u bijvoorbeeld aan een inlooptrap over de volledige breedte van het bad, een smalle trap of een extern lounge gedeelte. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

Na het voltooien van het bassin wordt deze bekleed met een liner, folie of tegels/mozaïek. Door de ruime keuze in kleuren en dessin bepaalt u uiteindelijk zelf het design van uw bad.
Tevens zorgt de kleur van de folie of liner samen met dag-/zonlicht voor de "kleur" van het water. Bij een zandkleurige folie, tegel of liner zal het water meer tropisch groen uitstralen terwijl bij een grijze foto het water meer blauw oogt. 

De volledige uitstraling ligt in uw hand! Modern en strak of juist meer richting de Caraïbische sfeer? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuzes.

De prijs-kwaliteit verhouding ligt bij een bouwkundig bad zeer hoog gezien het feit dat het betonnen bassin een vrijwel eeuwige constructie betreft.
Na verloop van jaren (20+) kan het bad op relatief eenvoudige wijze worden gerenoveerd door het aanbrengen van een nieuwe folie of liner.

 

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Bouwkundig zwembad
Bouwkundig bad met zwembadfolie