Warmtepompen

Warmtepompen voor uw zwembad

Wilt u graag uw zwembad op een duurzame manier verwarmen? Dan is een zwembad warmtepomp precies wat u zoekt!

Werking van een zwembad warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte onttrekt uit de omgevingslucht en deze warmte direct aan het zwembadwater afgeeft. Daarnaast blaast een zwembad warmtepomp ook koude en droge lucht weg. Hierdoor heeft u minder energie nodig om uw zwemwater op de juiste temperatuur te krijgen en te houden.

Moderne zwembad warmtepompen nauwelijks hoorbaar

Om uw zwembad op de meest energiezuinige manier te verwarmen biedt Zwembadbouwer full Inverter warmtepompen. Inverter staat voor “frequentie geregeld”. Door de warmtepomp in toerental te regelen kan deze 20-30% energie zuiniger werken dan voorgangers die altijd op maximaal vermogen werkten. Door de slimme software in onze warmtepompen is het niet altijd nodig om de warmtepomp op maximaal vermogen te laten draaien om het zwembadwater op gewenste temperatuur te behouden.

Rendement van een zwembad warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt zijn energie aan de buitenlucht, maar hiervoor dient er wel eerst energie in gestoken te worden. Het rendement van deze energie wordt in COP uitgedrukt.

Onze 17kW warmtepomp heeft een minimale COP waarde van 5,0 en maximaal van 12,4. Dit betekent dat het opgenomen vermogen 5 tot 12,4x lager ligt dan aangegeven waarde. Dus bij werking neemt deze unit 1,37 tot 3,40 kWh op en geeft 17,0kWh af. Door dit enorme rendement is het 40-60% voordeliger om uw (buiten)zwembad te verwarmen met behulp van een warmtepomp in plaats van een CV-verwarmde warmtewisselaar.

Significante kostenbesparing

Voorbeeld: U heeft 50m3 zwembad welke 200 dagen per jaar wordt gebruikt bij een water temperatuur van 28 graden. Dan heeft u een warmtevraag van ongeveer 23.200kWh. Wanneer u een full inverter warmtepomp toepast kost u dit ongeveer € 775,00 euro per jaar. Bij een HR CV ketel komt dit neer op ongeveer € 1645,00 euro per jaar aan stook kosten.

Met onze aanbieding kost onze 17,0 kW warmtepomp inclusief installatie € 4500,00 euro.  Met een besparing van ruim € 870,00 euro is de terugverdienperiode ongeveer 5 jaar. Daarnaast draagt u bij aan de toekomst omdat u niet langer gebruikt hoeft te maken van gas. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot.

Meer weten over warmtepompen voor uw zwembad?

Wilt u graag meer informatie over onze Full Inverter zwembad warmtepompen? Neem dan contact met ons op! Wij voorzien u graag van advies op maat!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

Warmtepompen