Warmtepompen

Warmtepompen

 Een warmtepomp kunt u vergelijken met een omgekeerde airco. De unit onttrekt warmte uit de omgevingslucht, blaast koude en droge lucht weg en geeft de onttrokken warmte direct aan het zwembadwater af. De reeks nieuwe full inverter warmtepompen zijn zuiniger dan zijn voorloper. 

De hedendaagse warmtepompen zijn nauwelijks hoorbaar

Inverter staat voor “frequentie geregeld”. Wellicht kent u al de frequentie geregelde zwembadpomp. Door de warmtepomp in toerental te regelen kan deze 20-30% energie zuiniger werken dan zijn voorganger die altijd op maximaal vermogen werkte. Door de slimme software in onze warmtepompen is het niet altijd nodig om de warmtepomp op maximaal vermogen te laten draaien om het zwembadwater op gewenste temperatuur te behouden. Een warmtepomp onttrekt zijn energie aan de buitenlucht maar hiervoor dient er wel eerst energie in gestoken te worden. Het rendement van deze energie word in COP uitgedrukt.

Onze 17kW warmtepomp heeft een minimale COP waarde van 5,0 en maximaal van 12,4. Dit betekent dat het opgenomen vermogen 5 tot 12,4x lager ligt dan aangegeven waarde. Dus bij werking neemt deze unit 1,37 tot 3,40 kWh op en geeft 17,0kWh af. Door dit enorme rendement is het 40-60% voordeliger om uw (buiten)zwembad te verwarmen middels een warmtepomp i.p.v. een CV-verwarmde warmtewisselaar. 

Significante kostenbesparing

Voorbeeld: U heeft 50m3 zwembad welke 200dagen/jaar word gebruikt bij een water temperatuur van 28 graden. Dan heeft u een warmtevraag van ongeveer 23.200kWh. Wanneer u een full inverter warmtepomp toepast kost u dit ongeveer € 775,00/jaar. Bij een HR CV ketel komt dit neer op ongeveer € 1645,00/jaar aan stook kosten. 

Met onze aanbieding kost onze 17,0 kW warmtepomp inclusief installatie € 4500,00.  Met een besparing van ruim € 870,00 is de terugverdientijd ongeveer 5 jaar. Daarnaast draagt u bij aan de toekomst door geen gas meer te verbruiken wat resulteert in minder CO2 uitstoot.