Solar

Solar

Solar verwarming is de meest duurzame verwarming methode voor uw zwembad. De solar verwarming systemen kenmerken zich door het gebruik van zonlicht. Hierdoor is het toepassen van solarverwaming veelal een eenmalige investering waarna de verwarming gratis is.

Er zijn diverse methodes om van solar verwarming gebruik te maken:

Zonnecollectoren

Dit zijn zwarte EPDM matten waardoor het zwembadwater loopt wanneer de zon schijnt. De benodigde dakoppervlakte hiervoor is circa 70-100% t.o.v. de oppervlakte van het zwembad.
Rendement: Mei tot oktober gemiddelde zwembad temperatuur van 24-28 graden.

Solar lamellen

De solar lamel vervangt de standaard lamel van de lamellenafdekking en heeft een transparante bovenzijde en een zwarte onderzijde. De zonnestralen komen in de lamel en verwarmen de onderzijde en dit wordt afgegeven aan het zwembad water.
Rendement: Mei tot oktober gemiddelde zwembad temperatuur van 24-28 graden.

Heatpipes

Dit zijn vacuüm getrokken glasbuizen. Hier schijnt de zon in en deze verwarmt een speciale koperen pen. Vervolgens wordt deze koperen pen heet en geeft deze warmte af aan CV-systeem of direct aan zwemwater.
Doordat de koperen pen is afgeschermd werkt dit systeem ook in de winter bij temperaturen van -20. Het enige wat hiervoor nodig is, is daglicht. De benodigde dakoppervlakte is circa  30-50%  t.o.v. de oppervlakte van het zwembad.
Rendement: April tot november gemiddelde zwembad temperatuur van 26-30 graden.
Dit systeem kunnen wij ook Hybride aanbieden waarbij het zwembad gedurende het zwemseizoen het zwembad en uw douche water “gratis” word verwarmd en gedurende de winter uw woning deels door de Heatpipes wordt verwarmd. Wilt u meer weten over HYBRIDPoolHeating? Klik dan hier.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over solar verwarming voor uw zwembad? Neem contact met ons op!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

  • Sleep je bestanden hier of
      Indien uw vraag betrekking heeft op een reeds bestaand zwembad, ontvangen wij graag enkele afbeeldingen van het zwembad en de installatie. Zo kunnen wij u sneller een concreet antwoord verschaffen.
    • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

    Een combinatie van solarlamellen en zonnecollectoren