Solar

Solar

Solar verwarming is de meest duurzame verwarming methode voor uw zwembad. De solar verwarming systemen kenmerken zich door het gebruik van zonlicht. Hierdoor is het toepassen van solarverwaming
veelal een eenmalige investering waarna de verwarming gratis is.

Er zijn diverse methodes om van solar verwarming gebruik te maken:

Zonnecollectoren

Dit zijn zwarte EPDM matten waardoor het zwembadwater loopt wanneer de zon schijnt. De benodigde dakoppervlakte is circa 70-100% t.o.v. de oppervlakte van het zwembad.
Rendement: Mei tot oktober gemiddelde zwembad temperatuur van 24-28 graden.

Solar lamellen

De solar lamel vervangt de standaard lamel van de lamellenafdekking en heeft een transparante bovenzijde en een zwarte onderzijde. De zonnestralen komen in de lamel en verwarmen de onderzijde en dit word afgegeven aan het zwembad water.
Rendement: Mei tot oktober gemiddelde zwembad temperatuur van 24-28 graden.

Heatpipes

Dit zijn vacuüm getrokken glasbuizen. Waar de zon in schijnt en een speciale koperen pen verwarmd. Deze koperen pen word heet en geeft deze warmte af aan CV-systeem of direct aan zwemwater.
Doordat de koperen pen is afgeschermd werkt dit systeem ook in de winter bij temperaturen van -20. Het enige wat nodig is daglicht. De benodigde dakoppervlakte is circa  30-50%  t.o.v. de oppervlakte van het zwembad.
Rendement: April tot november gemiddelde zwembad temperatuur van 26-30 graden.
Dit systeem kunnen wij ook Hybride aanbieden waarbij het zwembad gedurende het zwemseizoen het zwembad en uw douche water “gratis” word verwarmd en gedurende de winter uw woning deels door de Heatpipes wordt verwarmd. Meer weten over HYBRIDPoolHeating? Klik dan hier.

Een combinatie van solarlamellen en zonnecollectoren