HYBRIDPoolheating

HybridPoolHeating

In samenwerking met een installateur, welke is gespecialiseerd in duurzame verwarmingstechnieken, hebben wij HybridPoolHeating ontwikkeld. Maar wat is dit nu precies?

Wat is HybridPoolHeating?

Door middel van het plaatsen van solar heatpipes collectoren kunnen wij ervoor zorgen dat het (buiten- of binnen) zwembad gedurende het seizoen van mei tot met september een comfortabele watertemperatuur heeft van zo’n 28-30 graden. In deze periode wordt het zwembad 100% kosteloos middels de zon verwarmd. Door deze heatpipes op een buffervat aan te sluiten kan tevens het warme tapwater van uw woning in deze periode worden verwarmd. U kunt douchen met “gratis” warm water!

Na het zwemseizoen, in de periode van oktober tot en met april gaan deze solar heatpipes uw woning verwarmen. De heatpipes hebben namelijk ook een uitstekend rendement in de najaars- en winterzon. Omdat onze zon echter niet altijd schijnt in de Nederlandse herfst en winterperiode, combineren we dit met de bestaande CV-ketel. Hierdoor ontstaat een hybride verwarmingssyteem waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van het milieuvriendelijke en gratis zonlicht.

Door de toepassing van dit systeem gaat u enorm op uw stookkosten besparen en uw CO2 voetprint word sterk terug gebracht doordat u de opgewekte zonne-energie ook zelf gebruikt middels verwarming.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over het verwarmen van uw zwembad door middel van HybridPoolHeating? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.