Warmtewisselaar

Het verwarmen van het zwembadwater kan op diverse manieren. Het meest toegepast, relatief voordelig en de snelste manier van verwarmen is het verwarmen via de CV-installatie met behulp van een warmtewisselaar.

 Een warmtewisselaar brengt warmte over van de cv-ketel, zonneboiler of warmtepomp naar het zwembadwater. In de warmtewisselaar stromen het warme en het koude water in tegengestelde richting langs elkaar. 

Het hete CV water (70-90°C) geeft hierbij zijn warmte af aan het koude zwembadwater maar beide stromen blijven fysiek van elkaar gescheiden. De warmtewisselaar kan in het bestaande pompsysteem (indien de capaciteit toereikend is) worden opgenomen echter moet er een extra aanvoer- en retourleiding worden aangelegd. Een overzicht van de verschillende mogelijkheden vind je onderstaand.

Het grote voordeel van een warmtewisselaar die aangesloten is op de CV, is dat je het gehele jaar kunt genieten van warm water en dat je niet afhankelijk bent van de zon, zoals bij solarverwarming het geval is.
Indien het zwembad gedurende de periode van april t/m oktober wordt gebruikt, zijn warmtepompen en/of solarverwarming de beste manier om het zwembad te verwarmen.

Meer informatie ontvangen? Stuur ons een informatie- of offerte aanvraag!