Lamelafdekking

Lamelafdekking

Wist u dat een ingegraven zwembad tot 80% van zijn warmte verliest via het oppervlaktewater? Om dit te verminderen dient een verwarmd zwembad te worden afgedekt. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een lamelafdekking.

Lamelafdekking
PVC solar lamel afdekking

Voordelen van een lamelafdekking

Een lamelafdekking is in staat het gewicht (tot ca. 100kg) van een huisdier, kind of volwassene te dragen en is daardoor een van de veiligste afdekkingen op de markt. Daarnaast heeft dit type afdekking ook nog eens een uitstekende isolatiewaarde dankzij de met lucht, of volledig gevulde kamers in de lamellen. Zo bespaart u niet alleen veel tijd als het gaat om het schoonmaken van uw zwembad, maar bent u ook nog eens minder geld kwijt aan het verwarmen van het bad!

Verschillende varianten

De lamelafdekking is beschikbaar in diverse kleuren. Naast de standaard lamelafdekking kunt u ook nog kiezen voor een solar variant waarmee u het bad kunt verwarmen. Afhankelijk van het seizoen en de locatie van uw bad kunnen deze solar lamellen uw zwembad namelijk 4 tot 8 graden verhogen. Tevens bieden wij de Covrex Classic isolatielamellen aan met een ongekend hoog isolatieniveau!

PVC – wit

Lamelafdekking
PVC – grijs

Lamelafdekking
PVC – zand

Lamelafdekking
PVC – blauw

Lamelafdekking
PVC – transparant

Lamelafdekking
PVC – solar

Lamelafdekking
PC – solar

Lamelafdekking
PVC of PC – Alu Look

PVC lamellen of Polycarbonaat?

De traditionele lamellen zijn in 2 varianten verkrijgbaar, namelijk in PVC of Polycarbonaat (PC).
Beide types lamellen hebben een hoge UV-bestendigheid. De Polycarbonaat solar lamel verkleurt echter nauwelijks ten opzichte van de PVC solar lamel, de keuze voor een polycarbonaat lamel wordt vrijwel alleen uit esthetisch oogpunt gekozen. De effectiviteit van beide lamellen zijn vrijwel gelijk. De Polycarbonaat lamel is overigens ook verkrijgbaar met een Premium Clean Profile, een lamel welke 7,5 mm breder is dan de standaard lamellen waarbij algengroei nauwelijks mogelijk is en 25% hoger drijfvermogen bied.

Wij leveren uitsluitend hoogwaardige kwaliteit lamellen met volledig ultrasoon gelaste eindkappen en 3 jaar garantie.

Covrex Classic Isolatielamel

De Covrex isolatielamellen kenmerken zich door de opgevulde lamellen met een hoog isolatie coëfficiënt van 4,85 W/(m².K) en is daarmee de best isolerende afdekking op de markt. Tevens heeft deze lamel een flexibele verbinding tussen de lamellen onderling waardoor er geen vuil of algen zich in de kamers van de lamel kunnen vastzetten. Door de volledig gevulde lamellen is de Covrex Classic lamel bestand tegen hagel en ander extreem weer.

Op de Covrex Classic lamellen ontvangt u 5 jaar garantie.

Creme Wit

Silex Grey (Beige-grijs)

Arctic Blue

Steel Grey (Donkergrijs)

Montage

Lamelafdekkingen  kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd en bediend. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de voordeligste manier: de handmatige oprol installatie. Bij deze installatie is de afdekking buiten het bad geplaatst en middels een oprol installatie handmatig af te rollen.

Voor meer gemak of comfort is er de automatische oprol installatie. Hierbij  is de afdekking buiten óf in het zwembad geplaatst en kunt u met een druk op de knop deze op of af laten rollen.

Lamelafdekking
Opbouw

Lamelafdekking
Inbouw op bodem

Lamelafdekking
Inbouw in nis

Lamelafdekking
Inbouw in trap

Meer informatie over onze lamelafdekking ?

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden op het gebied van lamelafdekking? Of wilt u graag advies over het afdekken van uw zwembad? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

Lamelafdekking
PC – Alu Look lamellen op de bodem geplaatst