Filterinstallatie

Filterinstallatie

De filterinstallatie is een onmisbaar onderdeel van het zwembad.
Door het filter en de zwembadpomp wordt het zwembadwater voor een groot gedeelte ontdaan van zichtbare en onzichtbare vervuiling.
Een UV-C unit en chemicaliën doen daarna de rest zodat er slechts gezond zwembadwater resteert.

Wij bieden standaard 3 uitvoeringen voor de filterinstallatie aan:

  • “Standaard”: deze kenmerkt zich door zijn uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding
  • “Luxe”: een mooier afgewerkt filter gevuld met AFM filterglas en luxe frequentie gestuurde zwembadpomp.
  • “DeLuxe”: Een hoogbed filter (3x zoveel filtervulling) en conform WHVBZ wetgeving. Dit type filterinstallatie is verplicht bij (semi-) openbare zwembaden.
Filterinstallatie "In Control"
Filterinstallatie Standaard + “In Control” automatiseringspakket

Filterinstallatie Standaard

Deze filterinstallatie bestaat uit een polypropyleen met polyester wikkeling filter, inclusief top-zeswegklep.  Het filter wordt gevuld met filterzand en bevat een bijpassende, kwalitatieve zwembadpomp van Astral.

Filterinstallatie Luxe

Deze filterinstallatie bestaat uit een volledig polyester filter, inclusief zij-zeswegklep. Het filter wordt gevuld met AFM en bevat een bijpassende, kwalitatieve frequentiegeregelde zwembadpomp van Astral.

Filterinstallatie DeLuxe

Een volledig polyester hoogbed filter, inclusief zij-zeswegklep wordt gevuld met AFM en bevat een bijpassende, kwalitatieve frequentiegeregelde zwembadpomp van Astral. Deze installatie is conform de huidige WHVBZ wetgeving.

Filterinstallatie
Filterinstallatie DeLuxe met Auto Pilot automatiseringspakket

AFM

In plaats van filterzand wordt er in het filter AFM-vulling toegepast. AFM is een speciaal gebrand glas welke een betere filtratie geeft. Door deze betere filtratie zijn er minder chemicaliën benodigd en gaat deze filtervulling een filterleven lang mee. Filterzand daarentegen dient elke 3-5jaar te worden vervangen.

Frequentiegeregelde zwembadpomp         

De frequentiegeregelde zwembadpomp is een pomp welke in toeren is te regelen.
Door dit te efficiënt in te regelen kunt u tot ca. 30% energie besparen ten opzichte van de standaard pompen. Doordat u het water langzamer door het filter kunt laten stromen wordt het water beter gefiltreerd wat een positief effect heeft op de waterkwaliteit en het verbruik van chemicaliën.