Energiezuinig

Energiezuinig zwembad

Een zwembad vraagt energie voor het filtreren en het verwarmen van het zwembadwater. Door samenstellingen van diverse technieken en producten, gebaseerd op uw wensen, zwembad en budget, zijn ook hierin kostenbesparingen te maken.

Zwembad afdekking

De afdekking is een must bij elk verwarmd zwembad, zeker bij een binnenzwembad geeft de zwembad afdekking de grootste energie besparing. Dit komt doordat de luchtbehandeling minder lang aan hoeft te staan en hierdoor worden hoge energie rekeningen voorkomen.

Desinfectie

De zwembadpomp dient elke dag minimaal 8 uur aan te staan voor een goede filtratie en desinfectie van het water. Door het toepassen van een frequentie regelaar op de pomp kunt u gemiddeld zo’n 33% electra besparen. Een gemiddeld privé zwembad heeft een pomp van 600W, 33% hiervan is circa. 200W x 8uur x 150 dagen zwemseizoen = 240kWh besparing per seizoen. Ook wordt door de frequentie regelaar de zwembadpomp vrijwel geruisloos en de filtratie word sterk verbeterd.

Zwembad verwarming

Ook kunt u het zwembad verwarmen middels solarenergie. Hierin hebben wij 3 varianten. Solar middels de afdekking, EPDM matten op uw platte dak of Heatpipes die op een plat en/of schuin dak kunnen worden geplaatst. Meer lezen over deze solar verwarmingstechnieken?

Overige technieken

Daarnaast zijn er nog meer technieken welke het zwembad energiezuiniger maken, zoals het isoleren van de zwembadwanden (standaard bij onze nieuw aangelegde zwembaden zowel als bij monoblok en bouwkundig). Het toepassen van UVC en/of zoutelektrolyse (minder of geen chemisch verkregen chloor benodigd). Het toepassen van een warmtepomp i.p.v. gasgestookte CV ketel.

Vragen? Neem contact op!

Er zijn veel producten beschikbaar welke bijdragen aan een energiezuinig(er) zwembad of zelfs het zwembad zelfvoorzienend kunnen laten draaien. Wij adviseren u graag wat mogelijk is voor u. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

  • Sleep je bestanden hier of
      Indien uw vraag betrekking heeft op een reeds bestaand zwembad, ontvangen wij graag enkele afbeeldingen van het zwembad en de installatie. Zo kunnen wij u sneller een concreet antwoord verschaffen.
    • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.