Automatisering

Automatisering

Desinfectie van een zwembad is belangrijk. Dit is handmatig te doen met het gebruik van chloor tabletten en/of poeders, maar dit proces kan ook geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd worden.

PoolConnect

De voordeligste automaat die wij hebben is de PoolConnect. Deze unit is ideaal voor elk type zwembad en zelfs te gebruiken in een spa. De PoolConnect meet zeer accuraat de waterkwaliteit: pH, chloor/redox, temperatuur en geleidbaarheid/zoutgehalte. Wanneer de waterkwaliteit niet optimaal is ontvangt u een push bericht op uw telefoon met daarbij het advies welke chemicaliën u dient toe te voegen en in welke hoeveelheid.

Zoutelektrolyse

Een eenvoudige manier van automatisch chloreren is door gebruik te maken van een zoutelektrolyse cel. Hierbij wordt er aan het zwembadwater tot 4 gram/L zout toegevoegd. Ter vergelijking: zeewater bevat ca. 28 gram/L. Vervolgens vormt de elektrolyse cel dit zout om naar actief chloor. Het enige wat u hierna zelf moet doen is de zout- en pH waardes bijhouden. Daarnaast dient u de chloorwaarde zo nu en dan te controleren zodat de cel niet teveel chloor in het zwembad produceert. Dit kan eenvoudig worden bijgesteld door de intensiteit van de cel aan te passen.

Ultiem gemak middels de Pool Control Station

Het is mogelijk om zowel de chloor- als pH waardes volautomatisch te laten meten en doseren. Hiervoor passen wij onze Pool Control Station toe. Deze unit meet de pH, chloor/redox, temperatuur en corrigeert deze waardes automatisch. Ook stuurt de Pool Control Station de zwembadpomp (ook Variable Speed), verwarming, verlichting of andere zwembadoptie aan d.m.v. flow, parameter of een instelbaar tijdschema. Deze Pool Control Station kunnen wij leveren in chloor, zout  elektrolyse of hydrolyse uitvoering.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u nog vragen met betrekking tot automatisering van het reinigen van uw zwembad? Neem gerust contact met ons op!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!