Onderhoud

Zwembad onderhoud

Om altijd te kunnen genieten van een helder schoon zwembad dient u het bad goed te (laten) onderhouden. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt uw zwembad onderhoud ook uitbesteden. Zwembadbouwer kan u hierbij helpen. Wij bieden namelijk onderhoudscontracten om uw zwembad optimaal te onderhouden. Lees hieronder meer over de verschillende vormen van zwembad onderhoud.

Wekelijks onderhoud

Bepaalde vormen van onderhoud moeten op een wekelijkse basis worden uitgevoerd. Denk hierbij aan stofzuigen en terugspoelen. Zo behoudt u helder en schoon zwemwater. Naast dit onderhoud dient u ook de pH en chloorwaarde te controleren. Wanneer u dit niet doet is dit namelijk niet alleen nadelig voor de kwaliteit van het zwemwater, maar loopt u ook het risico dat u het water vaker schoon moet maken. Uiteraard is deze vorm van zwembad onderhoud ook te automatiseren door middel van doseer apparatuur en/of het gebruik van een stofzuigrobot.

Winter onderhoud

Wanneer u in de winter geen gebruik wenst te maken van uw zwembad dient u het bad en de installatie naar behoren af te sluiten. Dit om bevriezing van de leidingen en apparatuur te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om het bad op de juiste manier af te dekken om groen water tegen te gaan.

Zomer klaar maken

Zodra de winter weer voorbij is en het zwemseizoen aanbreekt dient u het bad weer zomer klaar te maken. Zo dient u te zorgen dat uw zwembad en installatie weer in werking worden gesteld en is het daarnaast ook belangrijk om te zorgen dat de pH en chloorwaarde weer op het juiste niveau verkeren voordat u weer gaat zwemmen. Zo is uw zwembad ook in het voorjaar en de zomer weer klaar voor gebruik.

Onderhoudscontract

Wilt u graag het zwembad onderhoud uitbesteden? Wij bieden onderhoudscontracten aan waarbij wij u (een gedeelte van) deze werkzaamheden uit handen nemen.

Meer weten?

Heeft u vragen omtrent (water-)onderhoud? Kijkt u eens in onze F.A.Q! U vindt hier onder andere onze “eerste hulp bij waterproblemen”. Wilt u meer weten over zwembad onderhoud van Zwembadbouwer? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

Onderhoud

  • Sleep je bestanden hier of
      Indien uw vraag betrekking heeft op een reeds bestaand zwembad, ontvangen wij graag enkele afbeeldingen van het zwembad en de installatie. Zo kunnen wij u sneller een concreet antwoord verschaffen.
    • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.