Lamelafdekking

Lamelafdekking

Wist u dat een ingegraven zwembad tot 80% van zijn warmte verliest via het oppervlaktewater? Om dit te verminderen dient een verwarmd zwembad te worden afgedekt. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een lamelafdekking van Zwembadbouwer.

Lamelafdekking
PVC solar lamel afdekking

Voordelen van een lamelafdekking

Een lamellenafdekking is in staat het gewicht (tot 100kg) van een huisdier, kind of volwassene te dragen en is daardoor een van de veiligste afdekkingen op de markt. Daarnaast heeft dit type afdekking ook nog eens een uitstekende isolatiewaarde dankzij de met lucht gevulde kamers in de lamellen. Zo bespaart u niet alleen veel tijd als het gaat om het schoonmaken van uw zwembad, maar bent u ook nog eens minder geld kwijt aan het verwarmen van het bad!

Verschillende varianten

De lamelafdekking van Zwembadbouwer is beschikbaar in diverse kleuren. Naast de standaard lamelafdekking kunt u ook nog kiezen voor een solar variant waarmee u het bad beter en langer warm kunt houden. Afhankelijk van het seizoen en de locatie van uw bad kunnen deze solar lamellen uw zwembad namelijk 4 tot 8 graden verhogen.

PVC – wit

Lamelafdekking
PVC – grijs

Lamelafdekking
PVC – zand

Lamelafdekking
PVC – blauw

Lamelafdekking
PVC – transparant

Lamelafdekking
PVC – solar

Lamelafdekking
PC – solar

Lamelafdekking
PVC of PC – Alu Look

PVC lamellen of Polycarbonaat?

Er zijn 2 types lamellen verkrijgbaar, PVC lamellen en Polycarbonaat lamellen.
Beide types lamellen hebben een hoge UV-bestendigheid. De Polycarbonaat solar lamel verkleurt echter nauwelijks ten opzichte van de PVC solar lamel, de keuze voor een polycarbonaat lamel wordt vrijwel alleen uit esthetisch oogpunt gekozen. De effectiviteit van beide lamellen zijn vrijwel gelijk. De Polycarbonaat lamel is overigens ook verkrijgbaar met een Premium Clean Profile, een lamel welke 7,5 mm breder is dan de standaard lamellen waarbij algengroei nauwelijks mogelijk is en 25% hoger drijfvermogen bied.

Wij leveren uitsluitend hoogwaardige kwaliteit lamellen met volledig ultrasoon gelaste eindkappen en 3 jaar garantie.

Montage

Lamelafdekking kan op verschillende manieren worden gemonteerd en bediend. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de voordeligste manier: de handmatige oprol installatie. Bij deze installatie is de afdekking buiten het bad geplaatst en middels een oprol installatie handmatig af te rollen.

Voor meer gemak of comfort is er de automatische oprol installatie. Ook hierbij is de afdekking buiten het zwembad geplaatst en kunt u met een druk op de knop deze laten op of afrollen.

Lamelafdekking
Opbouw

Lamelafdekking
Inbouw op bodem

Lamelafdekking
Inbouw in nis

Lamelafdekking
Inbouw in trap

Als laatste optie is er nog de esthetisch zeer aantrekkelijke onderwater installatie. Bij deze installatie kunt u de lamelafdekking automatisch op of af laten rollen met behulp van een afstandsbediening. Daarnaast is het mogelijk om de lamelafdekking vrijwel onzichtbaar te monteren door het systeem in een nis, onder de trap of poollounge te plaatsen.

Gratis levering en montage van uw lamellen!

Lamellen hebben een gemiddelde levensduur tussen de 8 tot 12 jaar, uitzonderingen daargelaten.
Misschien is uw afdekking nog niet aan vervanging toe maar wenst u toch de voordelen van een solar lamel.
Geen probleem! Wij leveren ook enkel de lamellen, compleet met nieuwe ophangbanden en monteren deze gratis.

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan!

Meer informatie over onze lamellenafdekking ?

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden op het gebied van lamelafdekking? Of wilt u graag advies over het afdekken van uw zwembad? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!

Lamelafdekking
PC – Alu Look lamellen op de bodem geplaatst

  • Sleep je bestanden hier of
      Indien uw vraag betrekking heeft op een reeds bestaand zwembad, ontvangen wij graag enkele afbeeldingen van het zwembad en de installatie. Zo kunnen wij u sneller een concreet antwoord verschaffen.
    • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.