Afdekzeilen

Afdekzeilen

Voordelen van een afdekzeil

Het aanbrengen van een afdekzeil heeft veel voordelen. Afdekzeilen zijn namelijk niet alleen goedkoper dan een lamellenafdekking of overkapping, maar dragen ook bij aan schoon water. Zo voorkomt een afdekzeil onder andere dat er bladeren en ander vuil in het zwemwater terecht komt. Daarnaast houdt het ook nog eens zonlicht tegen. Hierdoor bent u minder tijd kwijt aan het schoonmaken en het schoonhouden van uw zwembad.

Verschillende soorten afdekzeilen

Wanneer u uw zwembad af wilt dekken hebt u bij Zwembadbouwer keuze uit verschillende soorten afdekzeilen, zoals de noppenfolie en een winterzeil. Lees hieronder meer informatie over deze afdekkingen!

Noppenfolie/Geobubble

Noppenfolie of Geobubble is een heel effectieve afdekking. Zeker op het gebied van isolatie. Dit standaard afdekzeil zorgt naast het isoleren van het warme zwemwater namelijk ook voor een kleine opwarming. Daarnaast houdt het vuil van buitenaf tegen en draagt het eveneens bij aan schoon zwemwater. Dit omdat het zonlicht tegenhoudt en zo de groei van algen voorkomt. Noppenfolie is alleen te leveren met een handmatig oprol installatie systeem.

Winterzeil

Wanneer u in de winter uw badwater schoon en vuilvrij wilt houden kunt u gebruik maken van een zogeheten winterzeil. Dit zeil is volledig lichtdicht en dekt het zwembad volledig af. Hierdoor kunnen vuil en zonlicht niet bij het water komen en heeft uw bad in het voorjaar minder onderhoud nodig om weer zwem klaar gemaakt te worden. De winterzeilen van Zwembadbouwer zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en eenvoudig te monteren.

afdekzeilen
Een winterzeil voorkomt lichtinval en daardoor algengroei gedurende de winterperiode

Volg ons ook op Facebook, LinkedIn en Instagram!